2010.10.06. Ősz Sziléziában 5. rész


[First] [Prev] [Home] [Next] [Last]

Mindennek ellentmond, hogy hirdetmény szerint egy felújítás miatt egyes vonatok pár napig a 3. vágányra érkeznek. Hogy az hol is van? Hátul valahol a gazban... Kijárat Ebesbach-Drezda felé Haladunk tovább, Ebersbach következik. Itt már vonattal is sikerült találkozni A 612-es tovarobog Zittau felé Az egykori óriási teherpályaudvaron már csak mutatóban maradtak sínek A szomszéd állomás Jiříkov, tulajdonképpen a két állomás vége mindkét irányból a határ. Persze nem volt itt mindig állomás, a csehszlovákok csak 1933-ban építettek ide saját épületet
Eibau Eibau Ebersbach Ebersbach Ebersbach Jiříkov
A határ itt tényleg közel van, az állomás szélső vágányán van a határkő. Mellette balra az Ebersbachba átmenő vágány, a patakon túl pedig már a német volna következik, amin eddig jártunk 2006 óta nem jönnek már ide cseh vonatok, azok errefelé csak hétvégén jönnek, de a kerülővágányon egyenesen Ebersbachba mennek. Még decemberig, aztán visszaáll a vonal történetében már vagy féltucatszor fennálló állapot, azaz nem lesz rajta vonatközlekedés... Ebersbachból Löbauba egy valaha kétvágányú, de 2002 óta már rendszeres forgalom nélküli vonal vezet. Löbau viszont még élő állomás, a Görlitz-Drezda vonalon fekszik A teherforgalom lebonyolításához már itt sem kellenek vágányok Ezen a vonalon vegyesen járnak a DB Regio és az ODEG vonatai Löbau fűtőháza nem veszett el, egy vasútbarát társaság tartja karban, régi járműveket itt tárolva.
Jiříkov Jiříkov Löbau Löbau Löbau Löbau
Ferkeltaxe Szépen néz ki Egy V100-as is megbúvik itt Pont érkezik egy piros 612-es is Bautzen nekünk magyaroknak nemcsak a járműgyártása miatt neves, hanem Mátyás király miatt. Egykor ugyanis Lausitz is elfogadta hűbérurának, így ez is Magyarország része volt, erre emlékeztet a Mátyás-torony, és rajta az emlékmű, melynek másolata Budapesten is megtalálható a várban Na de nézzünk ki az állomásra is, hátha történik valami.
Löbau Löbau Löbau Löbau Bautzen Bautzen

[First] [Prev] [Home] [Next] [Last]